Belonen salmonella-inzet werkt

Het belonen van varkenshouders bij het verbeteren van de salmonella-status van varkensbedrijven werkt. Dat concludeert vleesverwerker Westfleisch na de introductie van het beloningssysteem medio 2015. Slechts 3 procent van alle slachtvarkens zit nu nog in de laagste salmonella-categorie III. Daarnaast worden er relatief meer slachtvarkens geleverd in de categorie I: ongeveer 65 procent bij de start naar circa 69 procent nu.

Per slachtvarken afkomstig van bedrijven uit de categorie I krijgt een varkenshouder een bonus van 40 cent van Westfelisch. Bedrijven in de categorie II krijgen 20 cent per slachtvarken erbij. Bedrijven in de salmonella-categorie III krijgen niets extra’s, maar worden ook niet gestraft. 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer