Webinar gevolgen verdwijnen VAR

De Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) gaat definitief verdwijnen. Werkgevers en zzp-ers moeten nu gaan werken met modelovereenkomsten. Op dinsdag 5 april organiseert de Werkgeverslijn land- en tuinbouw daarover een webinar voor agrarische werkgevers.

Vanaf 1 mei treedt de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA). Werkgevers die zzp-ers in dienst hebben krijgen nu te maken met modelovereenkomsten, daarin staan de verantwoordelijkheden van opdrachtgevers en opdrachtnemers (zzp-ers) omschreven. De Belastingdienst heeft een aantal van de modelovereenkomsten ontwikkeld. Daarnaast  is LTO bezig met het ontwikkkelen van een modelovereenkomst  voor de agrarische sector. De leggen ze ter goedkeuring voor aan de Belastingdienst. Als de zzp-er volgens een goedgekeurde modelovereenkomst werkt, is er geen sprake van een arbeidsrelatie en hoeft de werkgever geen loonheffingen in te houden. De Belastingdienst controleert wel achteraf of er ook werkelijk volgens de modelovereenkomst is gewerkt.

Agrarische ondernemers die willen weten wat de wet DBA voor hen betekent kunnen 5 april een online seminar ‘De VAR verdwijnt. Wat nu?’ volgen. Dit duurt van 15.00 tot 16.00 uur. Tijdens het webinar komt onder andere de modelovereenkomst voor de agrarische sector aan bod en de handhaving op deze nieuwe wetgeving.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer