Nauwelijks PED dit jaar

De afgelopen vijf weken is er slechts een enkel geval van milde PED aangetoond. begin maart heeft GD de laatste besmetting vastgesteld. Sinds 1 januari van dit jaar staat de teller van nieuwe PED-gevallen op zes.

De virusziekte is vooral gevonden in Overijssel en Gelderland. Het gaat nog steeds om de milde variant van PED. De ziekte komt vaker voor op vleesvarkensbedrijven (twee derde van de gevallen) dan op zeugenbedrijven.

Op bedrijven waar milde PED is geconstateerd, lukt het om de ziekte met goede hygiënemaatregelen en goede samenwerking in de keten weer uit te bannen. Ondanks het geringe aantal gevallen is en blijft goede hygiëne nodig om verspreiding van het virus en andere varkensziekten te voorkomen, meldt GD.

De hygiëneprotocollen zijn terug te vinden op de website van GD.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
Meer weer