Cargill focust op grondstoffen

In Centraal- en Oost-Europa focust Cargill zijn activiteiten tot de handel en verwerking van granen en oliehoudende gewassen. Medio dit jaar stopt de firma in die regio met de verkoop van zaaizaden, kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen.

De handel en het verwerken van grondstoffen is de hoofdtak van de Amerikaanse multinational Cargill. In Hongarije, Roemenië, Rusland, Slowakije, Oekraïne, Bulgarije en Polen gaat de firma de focus volledig richten op deze hoofdactiviteit. De firma wil hiermee zijn sterke marktpositie bestendigen. Door het afstoten van de verkoop van zaaizaden, kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen gaan er circa 180 arbeidsplaatsen verloren. Reden voor deze afstoting is dat de verwachtte positieve interacties tussen zaaigoed en de andere inputs voor plantaardige productie niet voldoende uit de verf kwamen. Wel wil Cargill sterk groeien in de handel in grondstoffen in de Zwarte Zee-regio.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer