Minder voer morsen en makkelijk voeren

Biggen makkelijker en beter voeren zonder voervermorsing. Groba introduceerde twee nieuwe feeders tijdens de LIV in Venray die daarop zijn ontwikkeld. De Start-up feeder is voor het spelenderwijs bijvoeren van biggen in de kraamstal. De voerbak met vier vreetplekken wordt in de afscheiding met een naastgelegen kraamhok gemaakt. Het verstrekken van voer is snel en secuur vanaf het gangpad te doen. Het voer glijdt via een doorzichtige buis in de ronde kom. De hoogte van deze voerbuis is eenvoudig in te stellen. Het grote voordeel naast het transparante bijvoeren van biggen is volgens Wilber van Poppelen de hygiëne. "De biggen kunnen niet door de voerbak lopen en hij is goed schoon te maken."

De All-Round Feeder is een ronde droogvoerbak voor gespeende biggen die niet kan verstoppen. Het heeft namelijk een rond doseermechanisme. Zodra de biggen hiertegenaan duwen komt er voer tevoorschijn. Tegelijk treedt er een mechanisme in werking dat brugvorming voorkomt. Verstopping is daardoor volgens de Groba-man uitgesloten. Deze voerbak is in de hokafscheiding of midden in het hok te plaatsen. De trog heeft een morsrand en vreetplaatsverdeling om voervermorsing te voorkomen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer