Stalkeuring waterdicht maken

Een waterdicht systeem ontwikkelen als alternatief voor de klepkeuring bij export van varkens. Dat is het doel van de samenwerking van de POV en de NVWA in de pilot Stalkeuring. Op 15 februari is deze half jaar durende praktijkpilot gestart met drie exporteurs/transporteurs en acht varkenshouders. 

Bij een stalkeuring is de NVWA niet aanwezig bij het laden van de varkens, maar worden de te exporteren dieren vanaf 24 uur voor transport in de stal gekeurd.

Binnen de stalkeuringspilot worden de voortgang en praktische problemen en wijzigingen besproken en vastgelegd. Driewekelijkse rapportages en bevindingen van het kwaliteitssysteem worden geëvalueerd. Zijn er geen bijzonderheden of knelpunten dan is het de ambitie om meer bedrijven deel te laten nemen aan de pilot. Er moet een waterdicht systeem komen om zekerheid te hebben dat alleen gekeurde varkens op het afgesproken losadres de vrachtauto verlaten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer