Foodlog: Varkens in Nood in de fout

Varkens in Nood vergist zich volgens een analyse van Foodlog. Retailers Jumbo en Dirk van de Broek hebben wél een welzijnsvarken in het schap liggen. Een proces dat Varkens in Nood tegen de supermarkten wil voeren is dus overbodig.

Dick Veerman, hoofdredacteur van Foodlog heeft het uitgezocht: het verse vlees dat bij Jumbo en Dirk in de winkel ligt valt onder de criteria van het Varken van Morgen. Dat is een iets uitgebreidere versie van het 1 Ster Beter leven Keurmerk van de Dierenbescherming.
Varkens in Nood had dat gemakkelijk kunnen uitzoeken. Het Varken van Morgen valt onder het Global Gap certificaat. Dat wil zeggen dat ook wordt gecontroleerd of de varkenshouders voldoen aan de eisen van het Varken van Morgen.
Hans Baaij blijft bij zijn beweringen dat Jumbo en Dirk vlees verkopen van varkens die niet aan de welzijnseisen voldoen. Want in zijn ogen kan dat kennelijk alleen als de varkens onder het Beter Leven Keurmerk vallen.

Lees hier de analyse van Foodlog.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -2°
  90 %
 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
Meer weer