LIV pakt onderzoek bij de staart

De eerste resultaten van de samenwerking van de organisatie van de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij met onderzoekers van Wageningen UR worden zichtbaar tijdens de LIV-Venray. Twee afgeronde onderzoeken in de varkenshouderij worden gepresenteerd en bediscussieerd tijdens de relatiebeurs voor ondernemers die actief zijn in de intensieve veesectoren. LIV Venray 2016 duurt van 1 tot en met 3 maart. 

Een van de inleidingen gaat over het onderzoeksproject 'Het houden van varkens met intacte staarten'. “In een aparte zaal kunnen varkenshouders, erfbetreders en andere belangstellenden in korte tijd gratis kennis over dit dierenwelzijnsthema meepikken”, zegt Programma Manager Marijne Kok van Evenementenhal. “Boeren hoeven geen extra tijd vrij te maken omdat ze dan toch al bij de LIV zijn en onderzoekers kunnen hun kennis doelgericht verspreiden onder hun doelgroep.”

De beursorganisatie investeert bewust in het aanbieden van gratis kennissessies voor veehouders. Het is volgens haar een verrijking van het verdienmodel van de relatiebeurs. “Onze beurs is voor iedereen makkelijk toegankelijk. In aparte zaaltjes zullen de sessies voor de verschillende intensieve veesectoren een welkome aanvulling zijn op het informatie-aanbod op de beursvloer”, benadrukt Kok. “De komende edities van de LIV in Venray en Hardenberg zullen we samen met de WUR-onderzoekers de nieuwe poot onder onze beursformule verder ontwikkelen.”

Meer informatie op de LIV-Venray site

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer