Destructietarief gaat waarschijnlijk omhoog

Rendac heeft een tariefsverhoging van gemiddeld 4,4 procent voorgesteld richting het Ministerie van Economische Zaken. Door de voorgestelde wijzigingen zullen de destructielasten van verschillende aanbieders variëren tussen een afname van 9 procent en een toename van 15 procent.

De verwerker van onder meer kadavers voert verschillende oorzaken aan om de deze tariefstijging te verantwoorden. Zo zal het tarief per stop verhoogd moeten worden omdat het aantal stops afneemt. Ook is er een diergerelateerde stijging van de destructiekosten te verwachten. 

Ook zijn na overleg met de Werkgroep Destructietarieven de normgewichten aangepast naar de werkelijke gewichten per dier. Hierdoor staan de kosten volgens Rendac beter in verhouding tot de aangeboden hoeveelheid destructiemateriaal.

Een vergelijking van de tarieven 2016 met voorgaande jaren is daardoor niet goed mogelijk, stelt Rendac.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer