Laag antibioticagebruik belonen

Varkensbedrijven die een laag antibioticagebruik behalen zou je moeten belonen. Door die bedrijven te belonen krijg je volgens LTO-Nederland een extra prikkel, zodat de andere bedrijven het ook beter gaan doen.

De bedrijven die het goed doen, zijn de bedrijven die met hun antibioticagebruik binnen de streefwaarde van SDa zitten. Voor deze bedrijven denkt LTO dan aan het versoepelen van de regels omtrent het antibioticagebruik. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld dat de bedrijven met een laag gebruik de optie krijgen tot een telefonisch consult. Dat wil zeggen dat ze antibiotica mogen inzetten na telefonisch overleg met de bedrijfsdierenarts.
Verder zouden de regels rondom het op voorraad houden van antibiotica versoepeld kunnen worden voor bedrijven met een laag gebruik.

Dit is een van de punten die LTO Nederland inbrengt bij het overleg in de Tweede Kamer over dierziekten en antibioticagebruik op 28 januari aanstaande.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer