Al wroetend voer en water vinden

Varkens wroeten van nature op zoek naar eten. De nieuwe voerbakken van Stalko en Verbakel spelen hierop in. De bediening van de bakken zit laag waardoor de varkens de bakken als vanzelf bedienen en voer en water gemakkelijk vinden.

Bij de nieuwe Stand Alone-Automatic voerbak (Stalko SA-A) valt het droogvoer in de binnenste ring van de bak. De biggen of vleesvarkens doseren doordat ze al wroetend met hun neus tegen de doseereenheid aan duwen. Er is hierdoor altijd vers droogvoer beschikbaar.
In de buitenste ring van de voerbak is tegelijkertijd altijd vers drinkwater aanwezig. De waterhoeveelheid in de bak is betrekkelijk klein en blijft vers doordat het niveau automatisch op peil wordt gehouden.

Doordat gespeende biggen moeiteloos voer en water vinden, is de speendip volgens Stalko een stuk kleiner. De groei van de biggen en vleesvarkens zal met de nieuwe bak 10 tot 15 procent hoger liggen. De Stalko SA-A staat middenin het hok. De bak is leverbaar in een uitvoering voor biggen en vleesvarkens en geschikt voor 40 tot 50 varkens.

Om het de varkens gemakkelijker te maken heeft Verbakel de bediening van de Speedfeeder aangepast. De varkens kunnen de bakken nu al wroetend bedienen en zullen daardoor sneller gaan vreten. Iedere Speedfeeder heeft vier drinknippels, die zorgen voor de juiste voer/waterverhouding. De bakken zijn er voor biggen en vleesvarkens. Ze kunnen op diverse manieren worden ingezet: middenin het hok, of op de afscheiding. De bak is er in meerdere vreetbreedtes en daardoor voor verschillende groepsgroottes inzetbaar.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer