Nieuwe slachterij IJsselstein in bedrijf

Westfort Vleesproducten in IJsselstein nam eind 2015 haar nieuwe varkensslachterij in gebruik. “Dat gebeurde stap voor stap,” vertelt directielid Jaap de Wit senior. “Die opstartfase was nodig om de processen te optimaliseren en om de kinderziektes eruit te halen.” De slachterij heeft een capaciteit van 35.000 vleesvarkens per week.

Westfort startte in juni 2014 met de nieuwbouw van de slachterij in IJsselstein. Leverancier van de slachtlijn, MPS, omschrijft het als ‘state of the art’. De innovaties richten zich vooral op dierenwelzijn, duurzaamheid en automatisering. De Wit is trots op het eindresultaat en vertelt dat met de nieuwbouw vooral een kwaliteitsslag is gemaakt. “Het zit vooral in de optelsom van lossen, verdoven, koelen en het verwerken van afvalstromen. De combinatie van de toegepaste technieken is uniek. Wij stellen heel hoge eisen aan de ontvangst van de varkens en de wijze van verdoven. Het systeem waarvoor wij gekozen hebben, is compleet nieuw in de wereld.”

Westfort is gewend om te gaan met varkens die geproduceerd zijn voor verschillende vleesconcepten. De nieuwe slachterij is daar speciaal voor ingericht. “Dat was ook één van de redenen voor de nieuwbouw. Wij zijn nu beter in staat om het vlees binnen deze concepten goed gescheiden houden.”

Het volgende project waar Westfort snel mee hoopt te beginnen is de nieuwbouw van een verwerkingsbedrijf. “Dat hopen we eind volgend jaar af te kunnen ronden.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer