Wij Varkenland

Theater voor mensen die nooit naar het theater gaan en varkenshouderij voor mensen die nog nooit een varken gezien hebben. Dat is wat de Vlaamse theatermaker Lucas de Man (Stichting Nieuwe Helden) beoogt met zijn solovoorstelling 'Wij Varkenland'.
Hij laat de problemen zien waar de varkensboer van tegenwoordig mee te maken heeft. Dit doet de artiest vanuit het standpunt van de varkenshouder. Hoe gaat een varkensboer om met strengere milieuregels. Hoe speelt hij in op het verslechterende imago van varkenshouderijen. Ook de economische malaise en de kelderende varkensprijzen brengt Lucas de Man ter sprake. De Man gebuikt de varkenshouderij als metafoor om de zoektocht naar het waarmaken van je dromen en idealen te verbeelden.

Varkens en Stichting Nieuwe Helden brengen de voorstelling de komende maanden naar theaters in heel Nederland. Daarnaast is de voorstelling op verzoek op locatie te boeken.

Bekijk deze impressie van EenVandaag naar aanleding van de premiere van Wij Varkenland, op 12 november in De Brakke Grond in Amsterdam : 'Een ode aan varkensboeren'.

Voorstellingen 'Wij, Varkenland'
Wilt u de voorstelling 'Wij Varkenland' op locatie laten spelen neem dan contact op met Janneke Janssens (janneke.janssens@varkens.nl).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer