Komst Livarboerderij stuit op weerstand

Aan de Beekkant in Baexem wil Livar een pluimveebedrijf ombouwen tot Livarboerderij met 2.350 varkens. Gemeente Leudal gaf in juni al een vergunning af omdat onder meer de uitstoot van geur, ammoniak en fijn stof met de komst van de varkenshouderij binnen de toegestane normen zal blijven.

Desondanks hebben circa dertig omwonenden bezwaar gemaakt tegen de nieuwe activiteiten op die locatie. Ze vrezen onder meer de acht keer hogere geurintensiteit en de mogelijk hogere uitstoot van de genoemde stoffen. De Livarvarkens moeten immers continue de beschikking hebben over een uitloop naar buiten.

Ook vrezen de buurtgenoten dat door de open manier van varkens houden, extra overlast kan ontstaan door het aantrekken van meer ongedierte. Daarom willen ze dat de gemeente een officieel milieuonderzoek laat uitvoeren naar het nieuwe stalsysteem dat bij VIC Sterksel in onderzoek is en nog verder wordt ontwikkeld. 

Dit meldt 1Limburg.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Ikigai Gisteren, 08:30
Wedstrijdje?! 24-01-2022

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer