Injectie van werkkapitaal voor Vion

Vion Food heeft haar werkkapitaal kunnen verhogen van 80 naar 100 miljoen euro. Dit werkkapitaal heeft het vleesconcern nodig voor haar nieuwe strategie, waaronder minder locaties en nadruk op vlees met toegevoegde waarde.

De financiering van het werkkapitaal is nu in handen van ABN AMRO en NIBC. Voorheen waren dat Rabobank, ING en de Duitse DZ-bank. Met de verhoging van 80 naar 100 miljoen is Vion Food er nog niet helemaal. Er is nog een bedrag van ruim 20 miljoen extra nodig. Daartoe is de bank in gesprek met andere financiers. Zoeken naar meer werkkapitaal kan onder andere omdat Vion Food na 30 juni uit bijzonder beheer is bij de banken.

Het werkkapitaal is nodig om de ‘dagelijkse verplichtingen’ van Vion te voldoen. Het staat los van de langlopende verplichtingen als leningen voor de panden en inrichting. Werkkapitaal is onder andere nodig voor het betalen van de leveranciers van de vleesvarkens. Het werkkapitaal vult het gat dat ontstaat tussen de inkomsten uit de verkoop van vleesproducten en de inkoop van de varkens. Daarnaast heeft Vion extra geld nodig om te investeren in de hogere toegevoegde waarde van de producten.

Binnenkort zal Vion Food de jaarcijfers over 2014 presenteren. De verwachting is dat die beter zijn dan de cijfers over 2013.

Lees dit artikel over Vion in de Levensmiddelenkrant.

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer