Milkiwean 5-stappenplan

Milkiwean introduceert het 5-stappenplan voor de ideale levensstart van biggen. Hoe bereid je biggen in de eerste 6 levensweken voor op de best mogelijke levensgroei en gezondheid?

Hoe ga je als zeugenhouder om met de kritische factoren van geboorte tot en met het spenen? Die vragen staan centraal in het 5-stappenplan van Milkiwean voor de ideale levensstart van biggen. Trouw Nutrition introduceert het Milkiwean 5-stappenplan tijdens de LIV Venray.

Milkiwean is specialist in de opfok van biggen in hun eerste levensfase en levert hoogwaardige voeding voor biggen vanaf dag 1 tot en met de eerste weken na het spenen. De experts van Milkiwean zijn nauw betrokken bij de vraagstukken waar zeugenhouders dagelijks voor staan. Eén van hun grootste uitdagingen is het succesvol grootbrengen van biggen in een situatie waarin het aantal geboren biggen per zeug nog steeds stijgt en zeugen vaak functionele spenen tekort komen om hun eigen biggen te voeden.

Praktische kennis voor elke stap
Om zeugenhouders daarbij te ondersteunen biedt Milkiwean met het 5 –stappenplan praktische en gemakkelijk leesbare online artikelen, ‘how to’ - video’s en protocollen voor elke stap: het geboorteproces, de biestfase, het overleggen, bijvoeren in de kraamstal en het spenen. Ook kunnen zeugenhouders een korte zelftest invullen en daarmee hun eigen visie en aanpak toetsen aan het advies van Milkiwean.

Eén ding is zeker: in de eerste levensweken moet de zeugenhouder de kans benutten om biggen voor te bereiden op optimale groei na het spenen en daarmee het volledig benutten van hun genetisch potentieel. Op milkiwean.nl en milkiwean.be deelt Milkiwean met het 5-stappenplan de meest actuele kennis, inzichten en best practices om goed en adequaat met uitdagingen van de eerste zes levensweken om te kunnen gaan. Die kennis is onder meer afkomstig van praktijkproeven en van moedermaatschappij Nutreco, dat in het eigen, hoog moderne, Swine Research Centre doorlopend onderzoek doet naar het optimaliseren van de ideale levensstart.

Meer informatie over het Milkiwean 5-stappenplan bij Peter van den Oever (+316 23697785 of pvdoever@sloten.com).

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer