Fusienaam is Westfort Vleesproducten

Lunenburg Vlees en Egbert Kruiswijk Vleesproducten zijn per 1 mei samengegaan onder de naam Westfort Vleesproducten. De verschillende consumentenconcepten van beide vleesverwerkers blijven ongewijzigd. Met Westfort nemen beide bedrijven die in 2013 fuseerden de naam over van de gezamenlijke slachterij in Gorinchem.

Door de krachtenbundeling is het nieuwe Westfort een hooggespecialiseerd varkensvleesbedrijf dat het gehele palet van vleesverwerking bestrijkt. Het koopt varkens in bij de boer heeft een eigen slachterij, verwerkt het vlees en produceert vleeswaren. Het bedrijf levert vlees aan slagers, supermarkten, horeca en vleeswarenbedrijven in Nederland en daarbuiten.

Naast het gangbare kanaal biedt Westfort Vleesproducten vijf verschillende productlijnen aan. Duurzaam varkensvlees onder het label van Keten Duurzaam Varkensvlees, biologisch varkensvlees van Deli Harmony, streekproducten van Friberne Kruidenvarken, de vleeswarenlijn IJsselland en biologische vleeswaren van St. Hendrick.

Met het verwerken van zo’n 1,4 miljoen varkens per jaar heeft Westfort een aandeel van 10 procent van de Nederlandse markt.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer