Bouwstop Brabantse veehouderij

De Provincie Brabant kondigt per direct een bouw- en uitbreidingsstop af voor de hele veehouderij. Provinciale Staten hebben unaniem ingestemd met het voorstel van Gedeputeerde Staten om alleen ontwikkelingen naar een zorgvuldige veehouderij toe te staan.

Het besluit kwam als een verrassing en is direct van kracht. Gedeputeerde Staten wil voorkomen dat veehouders hun onderneming nu nog uitbreiden om niet te moeten voldoen aan strengere regels die volgend jaar maart van kracht worden. Ondernemers die een stap willen nemen op weg naar de zorgvuldige veehouderij, worden niet beperkt.

Gemeenten mogen het komende half jaar alleen nog maar aanvragen voor omgevingsvergunningen in behandeling nemen, als deze bijdragen aan de transitie naar een zorgvuldige veehouderij. De eisen hebben betrekking op een zorgvuldige dialoog met de omgeving, de landschappelijke inpassing, geurhinder en fijnstofconcentraties. Dit zijn belangrijke thema's uit de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV) die momenteel in de maak is.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer