PRRS: 'off the road'

Tijdens het symposium: 'PRRS: off the road' krijgen bezoekers actuele informatie over de ontwikkelingen in (inter)nationaal verband en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse varkenshouderij. Het symposium is bedoeld voor varkenshouders en erfbetreders. Dagvoorzitter is Han Swinkels.

Bezoekers van het symposium krijgen inzicht in de impact van de ziekte PRRS op de Nederlandse varkenshouderij. Zowel wat betreft de handelsbelangen als de economische aspecten op bedrijfsniveau. Daarnaast komen oplossingsrichtingen voor het verminderen van de risico's op verspreiding aan bod. Specialisten uit diverse disciplines geven hun visie op het onderwerp.

Op het programma
- Diergezondheid en handelsbelangen van de Nederlandse varkenshouderij,
inleiding door Frans  van Dongen, Director International Affairs, PVE Brussel
- Impact van PRRS op de Nederlandse varkenshouderij,
inleiding door Rudolph Raymakers, De Varkenspraktijk

Talkshow PRRS: 'off the road'
Diverse gasten schuiven aan. Op een interactieve manier worden de actualiteiten rond PRRS behandeld. Aan bod komen onder meer de pilot PRRS-vrij in Noord Nederland, veterinaire ervaringen op bedrijven in het buitenland, de ervaringen met bestrijding van het virus en bedrijfhygiene in Nederland en de rol van transport in het voorkomen van versleping.

Het symposium PRRS: 'Off the Road' vindt plaats op het bedrijfsterrein van Berdex Carrosseriebouw, Molenstraat 46 in Wanroij.

De aanvang is 10.00 uur.

Na afloop van het inhoudelijke gedeelte om 13.00 uur kunnen bezoekers demonstraties bekijken van innovatieve technieken op het gebied van veilig, verantwoord en hygiënisch veetransport.

Meld u hier aan voor het symposium.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer