Bokaal voor efficiënt bedrijf

Varkensbedrijf Timmerhuis uit Almelo heeft de Agroscoopbokaal gewonnen. Het bedrijf ontvangt deze prijs omdat het in het jaar 2011 hoog scoorde op het gebied van efficiency en duurzaamheid.

De Agroscoopbokaal wordt jaarlijks uitgereikt door voerfabrikant ForFarmers, aan een varkenshouder die op een specifiek onderdeel uitzonderlijk heeft gepresteerd. Dit jaar is vooral gekeken naar de efficiency en duurzaamheid op de bedrijven. De prijs komt voort uit het gebruik van Agroscoop, een internetmodule waarmee varkenshouders technische en financiële kengetallen kunnen vergelijken en analyseren.

Ruud en Johan Timmerhuis houden in Almelo 2.800 vleesvarkens. Het bedrijf werkt met varkens met een hoge gezondheidsstatus, afkomstig van een fokker uit de directe omgeving. Timmerhuis voert veel CCM van eigen land en voert er hoogwaardige grondstoffen bij.

Het winnende bedrijf kenmerk zich volgens ForFarmers door een zeer hoge voerefficiëntie in combinatie met een hoge groei. De EW-conversie was in 2011 2,64 en de groei kwam uit op 925 gram per dag. De uitval was slechts 1,4 procent. Het productiegetal was €8,62. Daarnaast realiseert het bedrijf een fosfaatefficiëntie van 54 procent, acht procent boven het gemiddelde.


Bekijk een filmpje over het bedrijf.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer