Kempfarm

Het Star-plus concept combineert een op natuurlijke wijze geventileerde stal met veel aandacht voor het dierenwelzijn met slimme mestverwerkingstechnieken. De mestbanden scheiden vaste mest en urine direct.

De verse vaste mest levert naar verwachting een hoger rendement. Er zit meer methaan in de mest en minder stikstof. Een ammoniakstripper haalt namelijk eerst stikstof uit de urine voordat dit de vergister in gaat. De varkens hebben de beschikking over snijmaïs als afleidingsmateriaal. De resten gaan ook naar de vergister.

Lees meer over het Star-concept >>>

Wilt u meer zien? Bekijk dan het filmpje van Fellermedia
bij Van Kempen in en rond de stal
.

Tekst: John Lamers

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer