Regelingen+stikstofbanken+liggen+ter+inzage
Nieuws
© Varkens Archief

Regelingen stikstofbanken liggen ter inzage

De regelingen die het mogelijk maken dat er vrijkomende stikstofruimte naar PAS-melders gaat, liggen ter inzage. Het betreft een wijziging van de Regeling natuurbescherming die nationale en regionale stikstofbanken onder het Aerius Register operationeel maakt.

De wijziging maakt het mogelijk dat stikstofdepositieruimte uit de bronmaatregelen Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden en de Regeling provinciale maatregelen PAS-melders via het stikstofregistratiesysteem beschikbaar kan worden gemaakt voor toestemmingverlening.

Ook wordt het mogelijk om voor toestemmingverlening beschikbaar gekomen depositieruimte in het Aerius Register bekend te maken op een andere wijze dan via een regelingswijziging van de Regeling natuurbescherming.

Nieuwe versie Aerius

Daarnaast borgt de wijziging het gebruik van de nieuwe versie van Aerius Calculator, Register en Monitor vanwege de jaarlijkse actualisatie van Aerius. Het gevolg van technische wijzigingen is dat gebruikers het Aerius Register makkelijker kunnen invullen. Dit vermindert administratieve lasten. Ook worden initiatiefnemers beschermd tegen staatssteunrisico's en gaat er gewerkt worden met de meest actuele versies van Aerius Calculator, Monitor en Register.

De consultatie waarbij ondernemers op de aangepaste regelingen kunnen reageren, is hier te vinden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer