Bereken+vleesvarkensstrategie+met+laatste+inzichten
Partner De Heus

Bereken vleesvarkensstrategie met laatste inzichten

Om te bepalen welk voerpakket het beste bij het bedrijf past, moet met meerdere factoren rekening worden gehouden: de bedrijfsdoelen, prestaties in de stal, genetica, sekse, gezondheidsstatus en voerstrategie. Met de vernieuwde rekenmodule GPS-InnoFeed van De Heus kan inzicht worden gegeven in de potentie van de vleesvarkens.

Daarnaast wordt duidelijk welke resultaten de veehouders kunnen verwachten bij verschillende strategieën. Zo kunnen ze op een goed onderbouwde manier zelf bepalen wat de beste strategie wordt op hun vleesvarkensbedrijf.

• Lees het hele artikel


De nieuwe rekenmodule is tot stand gekomen door InnoFeed van Coppens en GPS van De Heus samen te voegen. Daarbij zijn alle wetenschappelijke inzichten, cijfers en metingen weer geactualiseerd en is de module in de verschillende proefstallen van Coppens en De Heus getest. Daarbij zijn de laatste voeders en voerstrategieën ingezet om de veranderde genetische lijnen en potenties inzichtelijk te maken.

Al deze gegevens zijn opgenomen in de vernieuwde GPS/innoFeed-module, zodat ondernemers er zeker van kunnen zijn dat ze beslissingen kunnen nemen op basis van berekeningen volgens de laatste inzichten.

Kijk en vergelijk

De module geeft een actueel inzicht in de potentie van de vleesvarkens. Het laat zien hoe hard ze kunnen groeien, met een scherpe voederconversie, zodat een optimaal technisch en financieel resultaat kan worden behaald. Er kunnen meerdere voerstrategieën, -keuzes en -schema’s naast elkaar worden gelegd, zodat de varkenshouder heel makkelijk de verschillende opties kan vergelijken.

De input voor de rekenmodule komt voor een belangrijk deel van de bijbehorende afdelingskaarten. Hierop staan onder ander de sekse, voerstrategie, afleverstrategie en het opleggewicht. Door de afdelingskaarten goed in te vullen, kunnen nauwkeurige voorspellingen worden gemaakt. Zo kan bij de opleg van de dieren de verwachte afleverdatum, groei en voederconversie van het koppel worden bepaald.

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »