Fotoserie%3A+bekijk+de+binnenkant+van+onze+vleesvarkensvoerfabrieken
Partner De Heus

Fotoserie: bekijk de binnenkant van onze vleesvarkensvoerfabrieken

Wij geloven dat gezonde vleesvarkens het hoogste rendement opleveren. Daarom zijn al onze fabrieken ingericht op een optimale gezondheid van het varken. Met dat als uitgangspunt is alles in en rond onze fabrieken erop gericht efficiënt mogelijk voer te produceren met de allernieuwste technieken. Neem snel zelf een kijkje in onze fabrieken.

Het positieve effect van een hoge energiewaarde

Van voeders met een hoge energiewaarde hoeven varkens minder te eten om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Deze geconcentreerde voeders zorgen voor een scherpere voerconversie. Om de hoge energiewaarde economisch volledig tot zijn recht te laten komen, zetten we deze voeders vooral in in de start en tussenfase.

Voeders met een hoge energiewaarde, worden gecoated met vetten en zien er daardoor anders uit. Ze ogen duidelijk minder droog.

© De Heus

Precieze enzym- en vetdosering

Het toevoegen van enzymen, ter ondersteuning van de voorvertering van grondstoffen, en enzymen, die mineralen beter beschikbaar maken, komt nauwkeurig. Deze producten moeten nauwkeurig worden gedoseerd. We voeren regelmatig testen uit om te controleren of we de enzymen ook werkelijk goed verdeeld terugvinden in de voeders.

© De Heus

Expanderen voor betere voorvertering

Alle productielijnen die we gebruiken voor vleesvarkensvoer zijn uitgerust met expanders. Expanders zorgen voor een betere voorvertering omdat de zetmeelrijke grondstoffen ontsluiten (voorkoken). Een expander verwarmt het voer door stoom en daarnaast wordt de druk verhoogd. Dit zorgt ervoor dat grondstoffen gaan ontsluiten en beter opgenomen kunnen worden.

© De Heus

Blijven innoveren voor efficiëntie

De Heus heeft vertrouwen in de toekomst van de varkenssector. Daarom blijven we continu investeren in onze fabrieken. Naast investeringen om de kwaliteit van het voer te blijven verbeteren wordt er geïnvesteerd in efficiëntie. Hierbij kun je denken aan de laadstraat, maar ook aan automatisering. In Helmond wordt extra geïnvesteerd in het tankenpark om hier ook meer vloeibare circulaire restproducten te kunnen verwerken. Zo blijven onze fabrieken klaar voor de toekomst.

© De Heus

• Bekijk hier alle foto's

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »