Fotoserie%3A+kwaliteitsbiggen+bij+Tienhoven+Breeding
Partner De Heus

Fotoserie: kwaliteitsbiggen bij Tienhoven Breeding

Op het bedrijf van Gerrit Jan den Dunnen houden ze 750 zeugen (TN70 x Tempo) met biggen. Door gebruik te maken van de opeenvolgende Romelko Premium biggenvoeders zorgen ze ervoor dat de darmen goed kunnen ontwikkelen, zodat ze mooie kwaliteitsbiggen af kunnen leveren. Met het oog op de toekomst doen ze ook al enige tijd ervaring op met biggen met lange staarten.

De resultaten zijn al jaren erg constant. Per jaar worden er bijna 33 goede biggen per zeug afgeleverd. Dat komt door de voortdurende aandacht voor darmgezondheid.

© De Heus

Het zorgt ervoor dat de biggen goed leren eten, verteren en drinken en dat ze al jaren echte kwaliteitsbiggen kunnen afleveren.

Leren verteren met een prestarter

De biggen zijn hier twee dagen oud. Ze krijgen de vloeibare prestarter Nurse meel verstrekt om te leren voer op te nemen uit een voerbakje. Daarmee wordt een begin gemaakt met het leren verteren van plantaardige grondstoffen.

© De Heus


De zeug leert de biggen eten

Het voerbakje staat dicht bij de kop van de zeug, zodat de biggen leren eten van de zeug. Wanneer de zeug eet uit haar eigen voerbak dan zien de biggen dit en zullen ze sneller voer uit het bakje opnemen.

© De Heus


Goede samenwerking

Bedrijfsleider Gerrit-Jan overlegt met de specialist van De Heus Rick Donkers en dierenarts Tom Verbrugge hoe het loopt op het bedrijf en welke zaken nog verder verbeterd kunnen worden. Deze samenwerking verloopt goed en is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles zo optimaal mogelijk verloopt.

© De Heus

Bekijk alle foto's hier

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »