Fotoreportage+Wim+Veldhuizen
Partner De Heus

Fotoreportage Wim Veldhuizen

Op het bedrijf van Wim Veldhuizen in het Utrechtse Renswoude zijn 500 TN70-zeugen en 4.200 vleesvarkens (Tempo eindbeer) aanwezig. Het bedrijf is deelnemer aan het VOB-concept en wordt gerund door Wilbert en Robbert.

Ze werken met een bedrijfsplan waarin duidelijke doelstellingen zijn geformuleerd. Om deze te realiseren is de biestmonitoring van De Heus voeders toegepast. De zeugen moeten vooral fit en gezond zijn. Daar geven ze veel aandacht aan. Het is dan ook een mooi gezicht wanneer de zeugen zo lekker rustig en ontspannen in het kraamhok liggen vlak voor het werpen.

Een fitte zeug.
Een fitte zeug. © De Heus

Het is belangrijk dat de mest rondom het werpen smeuïg is. Grove vezels leveren daar een belangrijke bijdrage aan. De Heus zorgt voor de juiste vezelfractie met behulp van de speciale Matrix-wals-technologie. De vezels zorgen daarnaast ook voor een goede maag- en darmgezondheid.

Smeuïge mest.
Smeuïge mest. © De Heus


Meten biestkwaliteit

Het testen van de biestkwaliteit gebeurt met een BRIX-meter. Door een druppel biest op de BRIX-meter te leggen kan de brekingsindex bepaald worden. Op basis daarvan kun je zien wat de kwaliteit van de biest is.

Het meten van de biestkwaliteit.
Het meten van de biestkwaliteit. © De Heus

Bekijk de hele fotoreportage hier

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »