Fotoserie%3A+Varkensbedrijf+Golmeer
Partner De Heus

Fotoserie: Varkensbedrijf Golmeer

Strak georganiseerd varkensbedrijf levert goede prestaties

• Bekijk hier de hele reportage


De familie Claes heeft een gesloten varkenshouderij met 210 zeugen en ongeveer 2.000 vleesvarkensplaatsen. Daarnaast zijn ze aangesloten bij Steunpunt Groene Zorg, waarmee ze kwetsbare groepen een zinvolle dagbesteding geven.
De familie Claes heeft een gesloten varkenshouderij met 210 zeugen en ongeveer 2.000 vleesvarkensplaatsen. Daarnaast zijn ze aangesloten bij Steunpunt Groene Zorg, waarmee ze kwetsbare groepen een zinvolle dagbesteding geven. © De Heus

De vleesvarkens zijn gehuisvest in afdelingen van 144 varkens. De stal is voorzien van een dubbelleiding-droogvoer-circuit, eenvoudig maar betrouwbaar. De frisse lucht komt via het plafond binnen. Het bedrijf is keurig onderhouden.
De vleesvarkens zijn gehuisvest in afdelingen van 144 varkens. De stal is voorzien van een dubbelleiding-droogvoer-circuit, eenvoudig maar betrouwbaar. De frisse lucht komt via het plafond binnen. Het bedrijf is keurig onderhouden. © De Heus

Via simpele ventielen valt de lucht in het gangpad. Daarnaast kan de verse lucht zich via het plafond over de afdelingen verdelen. De inkomende lucht komt via de zijgevel boven het plafond en wordt verder niet voorverwarmd of gekoeld.
Via simpele ventielen valt de lucht in het gangpad. Daarnaast kan de verse lucht zich via het plafond over de afdelingen verdelen. De inkomende lucht komt via de zijgevel boven het plafond en wordt verder niet voorverwarmd of gekoeld. © De Heus

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »