Geltenopfok%2C+de+basis+voor+succes
Partner Fransen Gerrits

Geltenopfok, de basis voor succes

Een varkenshouder stelde onlangs de vraag: 'Hoe kan het dat de tomen die mijn zeugen produceren, iedere cyclus minder van kwaliteit worden?' Het antwoord op deze vraag is niet in één zin te vangen. Dit is van veel factoren afhankelijk. Maar de basis ligt bij de geltenopfok.

De opfok van kwalitatieve gelten is de basis voor het succes van uw varkenshouderij. Daarom blijft Fransen Gerrits werken aan de optimalisatie van voeders en voerprogramma's voor gelten. Om extra toegevoegde waarde toe te kunnen voegen aan opfokvoeders, wordt onder andere een gedeelte van de granen extra geschoond bij de eigen op- en overslaglocatie in Oss. Fransen Gerrits besteedt veel tijd en energie aan onderzoek, innovatie, ontwikkeling en implementatie en dat loont.

Als je op een zeugenbedrijf kijkt naar de nabije toekomst, vormt de geltenopfokfase de belangrijkste fase. Al vanaf de zomer van 2018 worden als onderdeel van het Vito-zeugenprogramma op meerdere bedrijven metingen verricht (gewicht, spier- en spekdikte van gelten) en wordt gekeken naar de relatie daarvan met productieresultaten van de vervolgcycli. Een goede start in cyclus 1 is direct te linken aan een zeug die in de volgende cycli op hoger niveau weet te produceren. Met andere woorden: hoe de gelt aan de start komt, is een belangrijke indicator voor de verdere levensproductie.

Conditiescan

Met de data uit deze onderzoeken wordt goed in beeld gebracht wat de ideale conditie is van de opfokgelt als ze voor de eerste keer in de dekstal komt. Dit gekoppeld aan het juiste geltenopfokvoerprogramma en voermanagement garandeert een mooie vooruitblik naar de toekomst. Hoe is de conditie van uw opfokgelten? En hoe houdt u de conditie en duurzaamheid van uw zeugen op peil?

Door de geltenconditiescan van Fransen Gerrits draait mijn geltenopfok nu veel beter

Met de geltenconditiescan wordt de conditie van uw gelten inzichtelijk gemaakt. Vervolgens wordt er bekeken wat er gedaan kan worden om uw gelten in de juiste conditie te brengen voor het voortbrengen van gezonde tomen zonder afbreuk te doen aan de eigen conditie. Hierdoor gaat de zeug langer mee en dat levert extra rendement op. Samen werken aan de ideale conditie van de opfokgelt:

• Sterk beenwerk
• Goed ontwikkelde geslachtsorganen
• Juiste spier-spekverhouding

Vraag de geltenconditiescan aan

Uw gelten ook in topconditie? Vraag nu onze geltenconditiescan aan. Na aanmelding nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.

Over Fransen Gerrits

Fransen Gerrits BV is sinds de oprichting in 1897 uitgegroeid tot de ondernemende voerspecialist van Zuid-Nederland. Een betrokken familiebedrijf met een naam...

Lees verder »