De+mooiste+modderpoel+ligt+in+Ommen
Nieuws
© Wakker Dier

De mooiste modderpoel ligt in Ommen

Biologisch varkenshouder Lauwrens Sterken uit het Overijsselse Ommen heeft dit jaar de Mooiste Modderpoel-bokaal gewonnen. Ruim 3.400 mensen brachten hun stem uit voor de verkiezing die jaarlijks door Wakker Dier wordt georganiseerd.

Voor alweer de zeventiende editie van de Mooiste Modderpoel-verkiezing van Wakker Dier waren de biologische boeren Sterken en Jop van Toor uit het Brabantse Macharen in de race. Volgens woordvoerder Anne Hilhorst van Wakker Dier laten beide boeren zien hoe ze dieren een goed leven kunnen geven met een mooie modderpoel en een prima boterham verdienen.

Wakker Dier wil dat alle varkens in Nederland toegang hebben tot een modderbad en vraagt hiervoor jaarlijks aandacht. Volgens de organisatie zijn modderpoelen cruciaal voor varkens. 'Rollen in de modder is belangrijk natuurlijk gedrag', stelt Hilhorst.

'Het is een sociale aangelegenheid en goed voor het lijf. De modder helpt tegen parasieten en voorkomt zonnebrand. En niet onbelangrijk: een duik in de modderpoel werkt verkoelend. Omdat varkens niet kunnen zweten, is een modderbad hun voornaamste manier om af te koelen', weet Hilhorst.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  85 %
Meer weer