The+incredible+Dr%2E+Pol
Blog
© Varkens.nl

The incredible Dr. Pol

Bij een bezoekje aan een melkveehoudster maakte ik kennis met Dr. Pol. Hij stond daar, zomaar tussen de koeien. Enorm indrukwekkend, gespierd en harig. Hij was hun stier. Ik kon hem maar niet uit mijn hoofd zetten. Ik wilde ook een Dr. Pol!

Er lagen twee jonge zoekbeertjes te wachten in de opfokafdeling naast de jonge prinsesjes. Een bonte en en zwarte. De bonte was er één van onze fokkerij biggen. De zwarte was eigenlijk een vleesbig. De bonte werd mijn eigen Dr. Pol en de zwarte moest natuurlijk ook een Dr. zijn. Natuurlijk heb je verschillende bekende Doktoren zoals Dr. Vogel, Dr. Oetker, Dr Bibber, Dr. Bernard maar uiteindelijk kwam ik uit bij Dr. Phil. Een bekend televisie praatprogramma waarin hij zijn gasten advies geeft over hun problemen dankzij zijn jarenlange ervaring als psycholoog. Dat leek mij wel van pas komen in de dekafdeling bij de berigheidscontrole.

Nu de beren weer super goede namen hadden verheugde ik mij enorm op het moment dat ze in de dekafdeling zouden komen. Natuurlijk moet je dan ook weer afscheid nemen van twee oude rotten in het vak die dagelijks met veel passie hun ronde deden. Maar met dit duo verzacht de pijn een beetje.

Vanaf dag één was Dr. Pol de snelste en de slimste. Bij het openen van het eerste poortje liep hij meteen te paraderen alsof het dagelijkse kost was. Hij had ook meteen door dat hij in z'n achteruit weer terug in zijn hok kwam en werd beloond met een bak vol brokken. Dr. Phil had wat opstartproblemen. Was wat verlegen en voorzichtig. Nam zijn werk erg serieus en bleef maar hangen en knorren bij nummer één. Hij moest weken lang weer teruggebracht worden naar zijn verblijf terwijl de zeugen allang aan het vreten waren en hem geen blik meer gunde bleef Dr. Phil geduldig wachten tot er weer een contactmoment was.

Dr. Pol rende steeds sneller voor de super geïnteresseerde dames langs. Maakte snel zijn diagnoses en als het poortje vast stond ging hij erbij liggen. Dr. Phil was elke keer weer reuze enthousiast. Hij Bleef super geïnteresseerd in elke zeug en nam uitgebreid de tijd voor een goed geknor. Dr. Pol had het inmiddels wel bekeken en werd het meer een moetje dan een passie. Dr. Pol van televisie wil nog lang niet met pensioen maar voor mijn Pol reserveer ik weer een nieuwe Prins om de harten te veroveren. De eerste Beer in 25 jaar die gewoon geen zin in heeft. The incredible Dr. Pol.

Sabine Grobbink
Zeugenhoudster in Barger Compascuum

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer