Innovatieve+voerreeks+geeft+uniek+assortiment
Partner Voergroep Zuid

Innovatieve voerreeks geeft uniek assortiment

Voergroep Zuid legt de basis om in elke bedrijfssituatie te scoren. Inspelend op zowel genetica, gezondheid, groei als efficiëntie is het nieuwe vleesvarkensassortiment ontwikkeld. Zo kiest u doelgericht uw voeders voor topkwaliteit vlees met het beste financiële resultaat!

Dit vroeg om een innovatieve kijk op het totale proces van advisering, productie tot en met opvolging in de stal. Door een andere manier van denken en een slimme inzet van nieuwe technologieën heeft Voergroep Zuid op 1 april een uniek assortiment vleesvarkensvoeders op de markt gebracht; de Prestatie voerreeks. Het juiste voer passend voor uw bedrijf om samen uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren!

Elk ras heeft zijn specifieke nutritrionele behoefte

Om verantwoord naar behoefte te kunnen voeren is het cruciaal om de nutritionele behoeften van vleesvarkens goed te kennen. Daarbij is de laatste jaren een verandering zichtbaar van de genetische potentie van varkensrassen naar een hogere jeugdgroei en een andere spier/spek verhouding.

Voergroep Zuid heeft op basis van vele jaren praktijkervaringen en in samenwerking met kennispartners de behoeften van diverse rassen uiteengezet. Om de dieren optimaal te ondersteunen in hun nutritionele behoeften in de verschillende fasen, zijn de Prestatie voeders ingedeeld in drie energielijnen.

Voergroep Zuid heeft met deze Prestatie voerreeks echt iets unieks in handen

Binnen deze energielijnen zijn er in elke levensfase verschillende verhoudingen Lysine per EW. Zo voert u uw vleesvarkens het juiste voer afhankelijk van ras, geslacht en voeropname capaciteit voor topkwaliteit vlees met de beste financiële resultaten.

Uniek uitgebalanceerd grondstofprofiel

Om de voeders per ras te combineren met de wensen van het bedrijf kennen de Prestatie voeders een gelijkwaardig en uitgebalanceerd grondstofprofiel, die tussen en binnen de fasen in samenhang met elkaar is. Hierdoor kan er eenvoudig geschakeld worden tussen verschillende voeders met behoud van een goede vertering en voerbenutting.

'Hiermee hebben we echt iets unieks in handen!' zegt Gonny van Helvoirt, product manager varkens bij Voergroep Zuid.' 'Echt mooi om te zien dat de uniformiteit van het grondstoffenpakket van start- tot eindvoer gewaarborgd is. Hierdoor zijn er minder schommelingen in de voeropname omdat de voerovergangen gemakkelijkere gaan. Het voer is letterlijk beter te behappen!'

Gezondheidsmodules in de prestatie voerreeks

Gezonde en robuuste vleesvarkens produceren betekent ook investeren in diergezondheid. Voor de meest voorkomende uitdagingen bij vleesvarkens heeft Voergroep Zuid gezondheidsmodules ontwikkeld die nutriënten neutraal ingezet worden in de Prestatie voeders.

Bij het toepassen van een module behoudt u dus hetzelfde voer dat extra uitgerust wordt met een specifieke gezondheidsoplossing. Wanneer de situatie deze extra ondersteuning niet meer nodig heeft, wordt de module er weer afgehaald.

Dit maakt dat er eenvoudig en snel geschakeld kan worden om het rendement in de stal te continueren. Ronald van Kol, nutritionist vleesvarkens, is trots op de Prestatie voerreeks. 'Ik geloof hier echt in! Dit is dé manier om je varkens optimaal te voeren zonder concessies te doen. Daarbij is het transparant dat er iets extra's wordt gebruikt en wat de exacte kosten daarvan zijn. Hiermee blijft het voor de varkenshouder duidelijk wat het voor hem of haar oplevert.'

De modules zijn ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaringen uit de praktijk en in samenwerking met gerenommeerde kennispartners. De modules zijn zeer effectief en worden ingezet via de integrale aanpak, waarbij we niet alleen kijken naar gezonde voeders maar ook naar de juiste managementmaatregelen voor het hoogste rendement op het boerenerf. Onze specialisten delen hun kennis graag en werken samen als één team aan het succes van uw bedrijf.

Betere prestaties

Middels de unieke opzet van de Prestatie voerreeks kan Voergroep Zuid de kwaliteit van voeders en modules continu monitoren en verbeteren. Bij een herkenbaar patroon worden voeders en modules bijgesteld of in samenwerking met kennispartners doorontwikkeld en daarna doelgericht geïmplementeerd. Hiermee spelen wij in op ontwikkelingen in de markt en innovaties van kennispartners. Op deze manier behouden onze voeders en modules de hoogste efficientie en bereiken we het beste rendement op het boerenerf.

• Lees meer op de website van Voergroep Zuid

Over Voergroep Zuid

Voergroep Zuid is gespecialiseerd in de productie en verkoop van hoogwaardig mengvoer en voergrondstoffen voor varkens, rundvee, geiten en pluimvee. Ons...

Lees verder »