Zoveel+mogelijk+kwaliteitsbiggen
Bedrijf in Beeld De Heus

Zoveel mogelijk kwaliteitsbiggen

Zoveel mogelijk kwaliteitsbiggen leveren aan de vaste afnemers. Daar richt zeugenhouder Eric van Zutphen zijn werkzaamheden op bij het verzorgen van zijn zeugen en biggen. Heel belangrijk is daarbij het goed voeren van de zeugen én de biggen met ondersteuning van De Heus. Efficiënt werken is bij het voeren en alle andere werkzaamheden op het bedrijf ook van belang. Door de goede voeding van zeugen en biggen lukt het de stijging van het aantal levend geboren door de overgang naar de TN70 ook om te zetten naar veel goede gespeende biggen. In twee jaar tijd is het aantal gespeende biggen per zeug per jaar met twee stuks gestegen naar 33,5. Belangrijk is een goed voerschema van de zeugen in de dracht en veel aandacht voor de voeding van de gespeende biggen. Die krijgen tot een gewicht van zo’n 22 kilo een tussenvoer, zodat ze hun groeicapaciteit goed benutten. Resultaat is een gemiddelde groei van 395 gram per dag. Ruim boven het Nederlands gemiddelde.

Lees hier meer over de voeding.

Tekst: John Lamers
Beeld: Van Assendelft fotografie

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »