Kom+kostenloos+naar+de+workshops+%E2%80%983D+Van+inseminatie+t%2Fm+spenen%E2%80%99+op+4+of+5+juni%21
Nieuws Boehringer Ingelheim

Kom kostenloos naar de workshops ‘3D Van inseminatie t/m spenen’ op 4 of 5 juni!

Na de eerste succesvolle editie vorig jaar organiseren Boehringer Ingelheim, Topigs Norsvin en Trouw Nutrition ook dit jaar weer een interessante 3D-bijeenkomst. Deze editie gaat over inseminatie, dragende zeugen en biggenopfok, in navolging op module 2 en 3 van de E-learning Varkens. Deze bijeenkomst - inclusief lunch - is gratis voor varkenshouders en hun personeel!

Deze tweede editie van de 3D-workshops wilt u niet missen! Het wordt minstens zo interessant en gezellig als vorig jaar. Er zijn twee data/locaties waaruit u kunt kiezen:

  • Dinsdag 4 juni a.s. in Hotel Centraal, Someren
  • Woensdag 5 juni a.s. in Radstake, Heelweg

Biggen mooi gespeend? Hou ze gezond!   De kleinschalige, interactieve sessies worden gegeven vanuit de expertise van de drie samenwerkende partners, vandaar ‘3D’. Er zal een verdiepingsslag worden gemaakt op E-learning Varkens module 2 (Inseminatie en dragende zeugen) en module 3 (Biggenopfok). De sessies zijn ook zeker te volgen als je de modules (nog) niet hebt gevolgd. De onderwerpen en sprekers van de workshops die op de agenda staan:

Topigs Norsvin: Inseminatiestal en dragende zeugen

Lei Timmermans van Topigs Norsvin neemt u mee door het verloop van de berigheid en het proces van insemineren. Hij geeft handvatten om het ideale inseminatiemoment te bepalen. Tijdens de discussie komt u er achter hoe een ideale inseminatiestal er uit ziet. U krijgt praktische tips mee naar huis.

Trouw Nutrition: Een kwaliteitsbig, hoe aanpakken voor en na het spenen?

Het is soms een hele kunst om biggen die in goede conditie worden gespeend ook als kwaliteitsbig te verkopen. Voor een optimale biggenopfok komen veel factoren samen. De eerste voorbereiding ligt voor het spenen, maar ook de gezondheid, de opvang en de voederstrategie na het spenen zijn essentieel voor succes. Tijdens de workshop - die in wisselende samenstelling verzorgd wordt door Leendert Amersfoort, Bert Pappot en Peter Scheres - zal dieper worden ingegaan op theoretische en praktische punten die van belang zijn.

Boehringer Ingelheim: Biggen mooi gespeend? Hou ze gezond!

Controle over gezondheid bij gespeende biggen is geen vanzelfsprekendheid, ook al worden de biggen mooi gespeend. Wat er na het spenen met de afweer van een big gebeurt, komt u te weten tijdens deze 3D-workshop. En hoe daarmee om te gaan hoort u van de andere deelnemers. Deze workshop wordt gegeven door Martijn Steenaert, varkensdierenarts bij Boehringer Ingelheim.  

Programma

10:00 - 10:30 uur: inloop met koffie/thee en wat lekkers 10:30 - 11:00 uur: openingswoord 11:00 - 11:45 uur: workshop ronde 1 11:45 - 12:30 uur: workshop ronde 2 12:30 - 13:30 uur: lunch 13:30 - 14:15 uur: workshop ronde 3 14:15 - 15:00 uur: slotwoord 15:00 - 16:00 uur: napraten met drankje en borrelhapje   U en uw medewerkers zijn van harte welkom! Tot volgende week?! Aanmelden >>

Over Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim is een internationaal, innovatief farmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe...

Lees verder »