Halfjaarcijfers+stemmen+ForFarmers+tevreden
Nieuws ForFarmers

Halfjaarcijfers stemmen ForFarmers tevreden

De halfjaarcijfers van ForFarmers stemmen CEO Yoram Knoop tot tevredenheid. Het totale afzetvolume is 2,1 procent gestegen (naar 4,8 miljoen ton) ten opzichte van het eerste halfjaar in 2017. De netto-omzet is 2,8 procent hoger en de brutowinst is met 5 procent toegenomen.

De afzet van diervoeders in Nederland scoort wat betreft volume een klein plusje (0,9 procent). Er is in de eerste zes maanden van dit jaar 2,243 miljoen ton aan voeders omgezet tegen 2,222 miljoen ton in dezelfde periode van 2017. De strategische samenwerking met Baks, actief in de afzet van vochtrijke voeders in de varkenshouderij, heeft daaraan bijgedragen. Ook de afzet van biologische voeder via Reudink, liet weer een mooie volumegroei zien. Uiteindelijk heeft dat ervoor gezorgd dat de brutowinst bescheiden is toegenomen met 2,7 procent.

Voor de langere termijn zijn er op de thuismarkt volgens Knoop ook zorgen. Het hoofdlijnenakkoord ‘Warme sanering varkenshouderij’ zal de komende jaren zijn beslag gaan krijgen.

Grootste stijger


In Duitsland en België zet het bedrijf wel een flinke stap vooruit in vergelijking met het eerste halfjaar van 2017: een volumetoename van 10,4 procent. De brutowinst op deze afzetmarkt steeg zelfs meer: 13,2 procent. Deze omzet zal het komende halfjaar zeer waarschijnlijk stijgen door de overname van Voeders Algoet. De overname van de veevoederonderneming in Zulte werd in juni aangekondigd en zal volgens ForFarmers in de komende maanden worden afgerond. Daarmee zal het bedrijf op plek twee van grootste diervoederleveranciers in België belanden.

Door de afronding van een aandelenovername van Tasomix per juli 2018 is ForFarmers actief geworden op de Poolse afzetmarkt voor diervoeders. Polen zal aan het cluster Duitsland/België worden toegevoegd bij het opmaken van omzetcijfers en resultaten.

Brexit remmend


In het Verenigd Koninkrijk is het opnieuw niet gelukt om meer tonnen voer in de markt te zetten. Dit halfjaar heeft een volumekrimp van 1,8 procent plaatsgevonden. De brutowinst daarentegen steeg wel: 4,8 procent kwam. Per saldo steeg het bedrijfsresultaat met 0,8 procent blijkt uit de halfjaarcijfers 2018 van ForFarmers. De onzekerheid van de Brexit speelt ook Britse boeren parten. Ze durven nu nog niet te investeren in bedrijfsuitbreiding. Daarom blijft ForFarmers inzetten op het verbeteren van de efficiency en het besparen van kosten.

Over ForFarmers

ForFarmers (Lochem, Nederland) is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische)...

Lees verder »