Goede TN70-ervaringen

De ervaringen met de TN70 zeugenlijn op het bedrijf van fokker Toon Janssen zijn goed. Hij was de eerste die met deze zeugenlijn is gestart en heeft wel moeten leren over de opfokstrategie. De TN70 moet bij eerste keer insemineren acht maanden oud zijn en 150 toto 160 kilo wegen. Dat left de basis voor goede resultaten en een lange levensduur. De oudste zeugen zijn nu zesde worps en presteren nog steeds goed. Daarbij scoren de vleesvarkens volgens Janssen flink beter met 0,1 tot 0,2 daling van de voederconversie, 1 millimeter minder spek en 1 millimeter meer spier.

Lees ook het artikel: maak geen denkfout in de opfok en bekijk het TN70-opfokschema.Tekst: John Lamers
Foto’s: Henk Riswick

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer