Vleesverwerker Hilckmann kapt ermee

Vleesverwerker Hilckmann uit Nijmegen stopt na zo’n 60 jaar actief te zijn geweest met het slachten en verwerken van vlees. Op woensdag 24 februari informeerden zij hun personeel en alle toeleveranciers van varkens en runderen. Binnen een week is het gedaan met alle slacht- en vleesactiviteiten in Nijmegen.

Ook de nieuwbouwplannen van Hilckmann op de locatie langs de A73 in Haps kunnen de prullenmand in. Medio juli 2015 werd de bedrijfsverplaatsing van hartje Nijmegen naar het Noord-Brabantse nog feestelijk aangekondigd. Voor 2018 zouden alle activiteiten verplaatst moeten zijn.

Maar het economische tij zat de familieonderneming van de Dominique en Kathelijne Hilckmann flink tegen. Het ontbrak aan marktperspectief om varkens optimaal te kunnen verwaarden. Rusland viel weg als afzetmarkt en de slachterij is nog steeds niet door China erkend, waardoor bepaalde onderdelen van varkens niet afgezet kunnen worden op de aantrekkelijke Chinese markt. Dit is een concurrentienadeel van 6 tot 7 euro per varken.

Het vleesconcern slacht wekelijks circa 22.000 vleesvarkens en zo’n 400 runderen. Hiermee is het één van de grootste particuliere slachterijen van Nederland. Het bedrijf biedt werk aan in totaal zo’n 400 personen. Hiervan zijn er 120 in vaste dienst en komen met de bedrijfssluiting op straat te staan.

Lees ook dit bericht: Haps kan Hilckmann verwelkomen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer