Drie sectoren profiteren van mestmix

Met het aanwenden van drijfmest willen akkerbouwers zo veel mogelijk organische stof op het land brengen met mineralen als NPK in een goede verhouding. In de markt van organische mest wordt daarom continu gezocht naar nieuwe en betere technieken om drijfmest zo efficiënt mogelijk in te kunnen zetten. Daarom onderzoekt de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) de voordelen en de marktpotentie van Mixmest.

De mix van half rundvee- en half dunne varkensdrijfmest, levert een hoogwaardige en goed verpompbare mestsoort op. De voordelen van rundveedrijfmest zijn de gunstige verhouding stikstof/fosfaat en de hoge gehalten aan kali- en organische stof. Een nadeel is de mindere verpompbaarheid. Dunne varkensdrijfmest verbetert de verpompbaarheid en voegt wat extra stikstof toe. De combinatie van de twee drijfmestsoorten levert dus het nieuwe mestproduct Mixmest op. De eerste ervaring met het uitrijden van Mixmest zijn volgens CZAV heel positief en de prijsstelling is gunstig.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer