Dag en nacht zorg

De resultaten op het bedrijf van Robin en James Brice uit het Engelse Framlingham zijn prima. Ze halen 31 gespeende biggen per zeug per jaar. Dat is flink boven het gemiddelde van 29,56 die de 10 procent beste Engelse bedrijven behaalt. De stallen en inrichting zijn daarbij niet bepaald optimaal. De goede resultaten komen voor een groot deel voort uit de inzet en toewijding van James Brice. Tijdens de werpweek van het driewekensysteem is hij dag en nacht in de kraamstal aanwezig. Door de aandacht rondom de geboorte is het aantal doodgeboren biggen maar 0,58 en de uitval tot spenen maar 6,41 procent.

Lees ook het artikel: Extra zorg dringt uitval biggen terug.Tekst: John Lamers
Beeld: Janneke Janssens

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer