Praktijkhandboek opfokken van groepszeug

Een praktisch handboek voor het opfokken van zeugen die in groepshuisvesting goed presteren. Dit is een van de resultaten van de in opdracht van het PVV en het Ministerie EZ uitgevoerde project “Opfokzeugen die goed gedijen in groepshuisvesting uitgevoerd”. Dit project bestond uit twee onderdelen. Het eerste was onderzoek doen op VIC Sterksel naar de “Invloed van mengmoment, leefoppervlak en hokverrijking op gedrag, beenwerk en productie van opfokzeugen tot en met de eerste worp”.
Het tweede deel was het schrijven van een handboek opfokzeugen. Hierin staat vaktechnische kennis die van belang is voor de praktiserende varkenshouder. De nadruk ligt op de praktische toepassing, hier en daar aangevuld met achtergrondinformatie. Het handboek is een naslagwerk en dient als bron van technische informatie.
Het onderzoek is begeleid door een stakeholdersgroep die bestaat uit afgevaardigden van het PVV , Ministerie EZ, LTO , NVV , Dierenbescherming, KNMvD, Topigs Norsvin en Wageningen UR Livestock Research.

Download hier het handboek.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer