VVP inventariseert vloerproblemen

Menig varkenshouder geeft volgens NVV en LTO aan  moeite te hebben met de controle van NVWA op de exacte eisen aan de vloeruitvoering in varkensstallen. Het gaat om het precies voldoen aan de omschreven normen van de breedte van spleten en roosterbalken. Of bepaalde nieuwe vloertypes in kraamstallen die niet passen bij de wet- en regelgeving.

“In de praktijk komen nogal eens afwijkingen voor, zonder dat de boer er iets aan kan doen, zoals langdurende vergunningstrajecten”, zegt Johan van Diepen, vakgroepsecretaris Varkenshouderij bij LLTB. “Terwijl ook het dierenwelzijn of de diergezondheid niet in het geding is. En na een NVWA-controle wordt een varkensboer nogal eens gedwongen om actie te ondernemen en te investeren, terwijl dat beter past op latere momenten. Deze praktijkdilemma's  zijn voor ons als VVP de reden om vloerproblemen te inventariseren in de varkenshouderij.”

De VVP, overlegplatform van LTO en NVV, wil met de ingediende praktijkproblemen het gesprek aangaan met de NVWA.

Voor 1 oktober moeten de zo veel mogelijk praktijkvoorbeelden van vloer gerelateerde controleopmerkingen bij VVP binnen zijn. Dit kan per email jvdiepen@lltb.nl.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer