Zekerheid+over+ijzervoorziening
Bedrijf in Beeld Ceva Santé Animale

Zekerheid over ijzervoorziening

Lydia Relou wil zeker weten dat de biggen in het kraamhok geen ijzertekort oplopen. Want dat leidt tot bleke en zwakkere biggen en ook bij de niet bleke biggen is er groeiachterstand. Daarom gebruikt ze al jaren Gleptosil als ijzerpreparaat. Hierin zit het ijzer in de vorm van gleptoferron, wat goed in het bloed wordt opgenomen. Ze geeft het de biggen altijd via een injectie in de spier. “Dan weet ik zeker dat iedere big ook 1 milliliter krijgt.” Uiteraard heeft Relou wel eens geëxperimenteerd met andere preparaten. “Want preparaten op basis van dextraan zijn goedkoper. Maar dan kreeg ik direct bleke biggen, dus daar ben ik snel mee gestopt. Ook heb ik wel eens een ander preparaat gehad met ijzer in gleptoferron-vorm, maar ook dat werkte minder.” Toedienen met een injectie is volgens Relou de enige goede methode. “Naaldloze toediening biedt minder zekerheid dat het ijzer ook goed in de spier komt. Bij een injectie en nauwkeurig werken is dat wél zeker.” Lees hier meer over de combi van ijzer met anti-coccidiose.

Tekst: John Lamers Beeld: Henk Riswick

Over Ceva Santé Animale

Ceva Santé Animale streeft er voortdurend naar om betere oplossingen te vinden voor bestaande en opkomende dierziekten, waardoor de gezondheid, het...

Lees verder »