Een+optimale+speenfase+met+Plus%2BFerment
Nieuws Fransen Gerrits

Een optimale speenfase met Plus+Ferment

Met de steeds groter wordende tomen en gemiddeld lagere speengewichten wordt het belang van een optimale en probleemloze speenfase steeds belangrijker. Voor een geleidelijke overgang op vast voer heeft Fransen Gerrits daarom het Plus+Ferment fermentatieprogramma voor (speen)biggen ontwikkeld. Een goed begin is het halve werk!    

Wij willen dat u succesvol kwaliteitsbiggen produceert

Biggen moeten sterk en gezond zijn. Groei en ontwikkeling is één, maar daarbij goede (darm)gezondheid en een feilloos af te leveren kwaliteitsbig produceren is waar wij voor staan. Het tijdig aanbieden van fermentbrij aan biggen, vóór en ná het spenen, draagt hier optimaal aan bij. Het aanbieden van gefermenteerd voer aan uw biggen in de kraamstal tot enkele weken na het spenen zorgt voor een goede opstart en geeft een flinke impuls aan de gezondheid van uw biggen. Het vormt een ‘brug’ over de speenfase heen. Praktijkonderzoek wijst uit dat problemen als speendiarree, coli en streptokokken door de inzet van fermentatie op deze bedrijven vrijwel niet meer voor komen.

Voordelen fermentatie bij (speen)biggen:

  • Goede opstart van uw biggen
  • Minimaliseert de kans op een speendip
  • Verbetering van de diergezondheid door een betere darmgezondheid
  • Minder uitval na spenen (-1,2%)*
  • Reductie medicijngebruik (DDD -80%)*
  • Meer groei: 1e week ná spenen ± 50 gr/dag hoger, na overschakeling op droogvoer = groei*
  • Betere voerconversie, lagere voerkosten en minder mest * Resultaten o.b.v. praktijkonderzoek

Plus+Ferment is zowel goed voor de ondernemer als de biggen. Het resultaat? Werkplezier, gezonde dieren en optimale resultaten. Het Plus+Ferment fermentatieprogramma is zowel toepasbaar op droogvoer- als brijvoerbedrijven.

Ervaar het zelf

Geïnteresseerde varkenshouders kunnen, in overleg met Fransen Gerrits, op afspraak een bezoek brengen aan een varkensbedrijf om in de praktijk kennis te maken met het fermenteren bij biggen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Jos Adriaans (T: 06-21241728) of Ronald van den Heuvel (T: 06-10959356). Meer info? Kijk op www.fransengerrits.nl/plusferment

Over Fransen Gerrits

Fransen Gerrits BV is sinds de oprichting in 1897 uitgegroeid tot de ondernemende voerspecialist van Zuid-Nederland. Een betrokken familiebedrijf met een naam...

Lees verder »