Vleesvarkensbedrijf+Tiemessen+uit+Sterksel
Partner De Heus

Vleesvarkensbedrijf Tiemessen uit Sterksel

Om goede resultaten te behalen met je vleesvarkens, is het belangrijk de cruciale factoren op orde te hebben. We hebben daarom de Bedrijfs-scan vleesvarkens ontwikkeld waarbij alle facetten van een varkensbedrijf structureel onder de loep worden genomen.

Door deze Bedrijfs-scan wordt inzichtelijk wat de meest prangende problemen zijn en kun je deze grondig aanpakken. Voor veel problemen is er namelijk niet 'even snel' een oplossing. Die problemen moet je structureel aanpakken.

© De Heus

Tiemessen is een traditioneel bedrijf met 1.156 vleesvarkens. Er worden heel goede resultaten gehaald, maar ze willen nóg betere resultaten. Daarom worden alle cruciale facetten van het bedrijf onder de loep genomen door de varkensdierenarts van De Heus.

Samen door de stal

Voorafgaand aan een Bedrijfs-scan wordt eerst contact opgenomen met de eigen praktiserend dierenarts van het bedrijf. Daarbij wordt overlegd of er misschien specifieke veterinaire zaken spelen op het bedrijf.

© De Heus

In dit geval maken Ken, Godfried en varkenshouder Hein Tiemessen gezamenlijk een ronde door de stal. Soms gaat ook de eigen dierenarts mee, zodat aandachtspunten vanuit meerdere hoeken bekeken en besproken kunnen worden.

Het juiste voer

Voor een goede groei en goede gezondheid is goed voer natuurlijk erg belangrijk. De voerschema’s worden beoordeeld aan de hand van de rekenmodule GPS-InnoFeed.

© De Heus

De afstelling van de voerbakken en drinknippels wordt zeker niet overgeslagen. Het is soms een behoorlijke klus, maar het kan veel rendement opleveren.

Even de klimaatcomputer checken

De metingen geven niet direct aan dat er problemen zijn met het stalklimaat, maar toch is het prettig om samen even de instellingen na te lopen.

© De Heus


Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »