Een+zomer+stressvrij
Nieuws Trouw Nutrition

Een zomer stressvrij

Tropische hitte kan voor veel stress zorgen bij de varkenshouder. Een te hoge omgevingstemperatuur resulteert in een reductie in de voeropname bij hun dieren. Maar er is wat aan te doen.

De zomer is opnieuw in aantocht. De stijgende temperaturen resulteren niet enkel in meer barbecues en toeristen in de file naar de kust. De hitte zorgt vooral ook voor veel stress bij de varkenshouder.

Het grootste probleem is dat een te hoge omgevingstemperatuur resulteert in een reductie in voeropname. Een te hoge temperatuur zorgt in de kraamstal voornamelijk voor een verlaagde melkproductie en een groter conditieverlies van de zeugen in lactatie. In de vleesvarkensstal zorgt dit dan weer voor een sterke reductie in groei.

De gevolgen van een lagere melkproductie zijn deels op te vangen door de biggen beter te ondersteunen en zo de speengewichten op peil te houden. Om de negatieve effecten van hittestress bij zeugen en biggen te helpen voorkomen hebben de Milkiwean biggenspecialisten van Trouw Nutrition een handig overzicht gemaakt met professioneel advies en praktische tips voor zeugenhouders.

Klik hier voor die tips en adviezen.

Over Trouw Nutrition

De specialisten van Trouw Nutrition zetten wetenschappelijke kennis en inzichten om in concrete oplossingen die toepasbaar zijn in de praktijk. Trouw Nutrition...

Lees verder »


Meer van Trouw Nutrition

Meer artikelen van Trouw Nutrition »