Webinar: Werken aan een langere levensduur van zeugen

Webinar: Werken aan een langere levensduur van zeugen

In samenwerking met Hipra worden er in mei twee kennissessies gehouden voor varkenshouders en periferie. Het thema voor deze kennissessies is dierwelzijn. Tijdens de tweede sessie op 18 mei geven experts meer inzicht in zeugensterfte en Clostridium Novyi. 

Het programma van de kennissessie op 18 mei

Thema: Werken aan een langere levensduur van zeugen
Aanvang 16.00 uur.

sprekers

sprekers


Sprekers:

Denise Meijer / Varkensdierenarts Hipra

De levensduur van zeugen wordt onder andere beïnvloedt door plotselinge uitval. Éen van de redenen voor deze uitval, vaak bij hoogdrachtige zeugen, is Clostridium novyi. Deze normale darmbacterie kan onder bepaalde omstandigheden acute sterfte veroorzaken, zonder enig symptomen.

Theo Vercammen – Varkensdierenarts Hipra

Als dierenarts deelt hij zijn ervaringen met het fenomeen van plotseling dode zeugen. Door de NovyiCheck in te zetten kan worden aangetoond of Clostridium novyi in het spel is. En als deze darmkiem een rol speelt wat zijn dan de effecten en voordelen van vaccineren van zeugen met Suiseng.

Linda Peeters - Dierenarts Royal GD 

Deelt haar ervaring over de oorzaken van sterfte bij zeugen die bij de GD worden aangeboden. Hierbij wordt gekeken naar ontwikkeling van levensduur van zeugen over de afgelopen jaren.

Wouter van Herten - Dierenarts Royal GD

Als praktiserend dierenarts presenteert hij zijn kennis en ervaring op het gebied van zeugensterfte in de varkenshouderij.

Deze kennissessies Vitale Varkenshouderij is een initiatief van stichting KPV, Varkens en Nieuwe Oogst.

Varkens organiseert de kennissessies samen met de onderstaande organisaties en partnerbedrijven:

 reizen