Een+goede+start+voor+optimale+biggenprestatie%21
Partner Zoetis

Een goede start voor optimale biggenprestatie!

Topsporters op de atletiekbaan zijn in staat om geweldige prestaties te leveren. Dit vereist een goede basis. Ze moeten gezond en in topvorm zijn om een race te kunnen winnen. Dit verwachten we ook van jonge biggen.

Na de geboorte is een vlotte en gezonde start van cruciaal belang om goed te kunnen presteren. Een goede start betekent: gezond en PRRS-virusvrij geboren. Het moment van spenen is de eerste grote hindernis die in het jonge leven van een varken genomen moet worden. Wordt een big hier zo goed mogelijk doorheen geloodst, dan dient dit als een sterke basis voor de opfok en het uiteindelijke rendement van de biggen.

Veel biggen zijn kort na het spenen geïnfecteerd met PRRS. Dit heeft algemene weerstandsvermindering tot gevolg en kan leiden tot gezondheidsproblemen. Vroege vaccinatie van biggen tegen PRRS kan daarom een waardevol hulpmiddel zijn om PRRS-infecties op het bedrijf effectief aan te pakken.

Jonge biggen hebben behoorlijk wat hindernissen te nemen in hun leven. Willen we dat deze hindernissen zo goed mogelijk genomen worden? Dan is vroege bescherming tegen het PRRS-virus van belang. Varkenshouder Henri Esveld vertelt in deze video hoe hij dit op zijn vermeerderingsbedrijf aanpakt.


MM-16562

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »