Hoestproblemen+onder+controle+dankzij+vroege+PRRS%2Dvaccinatie
Partner Zoetis

Hoestproblemen onder controle dankzij vroege PRRS-vaccinatie

Jan en Marcel Doeschot kampten met PRRS-problemen in de biggenopfok. In overleg met dierenarts dr. Herman Verkerk vaccineren zij sinds februari 2018 hun biggen vóór de zoogperiode. En met succes.

Jan en Marcel Doeschot vaccineren sinds februari 2018 tegen PRRS. Er zijn inmiddels al 42.000 biggen geënt. De biggen worden op de derde of vierde levensdag, gelijktijdig met de ijzerinjectie, gevaccineerd tegen PRRS.

De arbeidsbesparing is voor de veehouders niet hoog, maar belangrijker: de biggen accepteren het vaccin beter dan het PRRS-vaccin dat eerder gebruikt werd. Dat de biggen het product beter verdragen, weegt voor Jan Doeschot zwaarder dan de arbeidsbesparing.

De gezondheidssituatie van het bedrijf heeft zich ontwikkeld. De hoestproblemen zijn onder controle, zowel in de biggenopfok als bij de vleesvarkens. De dagelijkse groei is gestegen bij een mestduur van zestien weken én de uitval bij vleesvarkens is van 4 procent naar 2 procent gedaald.

Lees het volledige verhaal van Jan en Marcel Doeschot op de website van Zoetis.

Benieuwd geworden naar de PRRS-bescherming van Zoetis? Klik hier voor meer informatie of neem contact op met uw dierenarts.


MM-08701

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »