Familiebedrijf+breidt+uit+met+vleesvarkens
Nieuws
©

Familiebedrijf breidt uit met vleesvarkens

Op de Mulhof Hoeve bij de varkenshouders Arthur en Marieke ter Avest in Notter vindt op 5 april een open dag plaats. Zij bouwden een nieuwe stal met 1.800 vleesvarkensplaatsen en groeien daardoor naar een omvang van 4.320 plaatsen. In die nieuwe stal leven de vleesvarkens in groepen van 50 dieren met een totaal leefoppervlak van 45 vierkante meter per hok.

Op 5 april tussen 15.00 en 19.00 uur kan iedereen een bezoekje brengen aan het familiebedrijf dat deelneemt aan de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) en een Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming (een ster) heeft. De nieuwe vleesvarkensstal voldoet aan de Maatlat Duurzame Veehouderij. De stal is uitgerust met een geavanceerde brandmeldingsinstallatie waarbij sensoren zijn aangesloten op de ventilatiecomputer. De kunststof wanden en damwandgevels voldoen aan brandklasse B. Ook is inpandig een biologische combiwasser geplaatst. De luchtinlaat is voorzien van hogedruk nevelkoeling en er is een rondpompsysteem in de vloeren.

Hygiëne

De huidige aanwezige vleesvarkens worden al gevoerd met een CDI-installatie. Deze installatie is doorgetrokken naar het nieuwe onderkomen voor 1.800 vleesvarkens. Ook krijgen de TN 70*Tempo-nakomelingen wei via de nippel. In verband met hygiëne is tijdens de open dag alleen de nieuwe vleesvarkensstal te zien. De voerkeuken en de wei-pomp zijn dus niet te zien. Wel is een blik te werpen op de aangepaste versie van de Groba voerbak met een speciale trog en een nippel voor het kunnen drinken van wei. De stal is voorzien van dimbare ledverlichting voor het creëren van een dag- en nachtritme naast de aanwezigheid van daglicht. De nieuwe stal van de familie Ter Avest is te vinden aan de Schapendijk 35a, 7467 PN in Notter.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer