Diagnose+APP+gesteld%3A+lees+deze+vaccinatietips%21
Nieuws
©

Diagnose APP gesteld: lees deze vaccinatietips!

APP is een uiterst besmettelijke bacterie die op bijna alle varkensbedrijven in Nederland voorkomt. Zodra de diagnose van APP gesteld is op uw bedrijf, kunt u verschillende dingen doen. Maar wanneer is vaccineren nu zinvol? Lees onze handige vaccinatietips en bekijk meteen het vaccinatieschema voor APP!

 Symptomen APP
Naast de ernstige gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van varkens, veroorzaakt APP economische schade. In een meer chronisch stadium kunt u mogelijk een lagere groei of een verhoogde voederconversie in uw stal opmerken. Ook kan er sprake zijn van meer ligdagen of verhoogd antibioticagebruik.
Acuut stadium
In een acuut stadium van APP kunnen de volgende symptomen optreden:


 • Ademhalingsproblemen, benauwdheid

 • Longbloedingen

 • Verminderde voeropname

 • Sterfte


ResPig: handig hulpmiddel
Een snelle diagnose van APP is hoe dan ook gewenst. ResPig kan een waardevol hulpmiddel zijn om ademhalingsziekten bij uw bedrijf in kaart te brengen. In de ResPigWijzer leest u aanvullende informatie over dit unieke diagnose- en monitoringssysteem.

 

Vaccinatietips en vaccinatieschema APP
Zodra de diagnose eenmaal gesteld is, is het goed te weten wat u moet doen. Met behulp van onze vaccinatietips en ons vaccinatieschema pakken we APP samen aan!

 

Nieuw: checklist APP
Natuurlijk wilt u APP liever voorkomen dan genezen. Om een APP-uitbraak te voorkomen, kunt u diverse voorzorgsmaatregelen treffen. In de nieuwe checklist APP vindt u alle tips en tricks overzichtelijk op een rij. En heeft u onze biosecurityposter al? Deze kunt u hier aanvragen. Samen pakken we APP aan!

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer