Stressreductie+en+tijdwinst+door+gelijktijdig+vaccineren
Nieuws
©

Stressreductie en tijdwinst door gelijktijdig vaccineren

U weet misschien allang dat u de IDAL kunt inzetten tegen circo, mycoplasma en PRRS. Maar wist u ook dat u in korte tijd grote aantallen varkens naaldloos kunt vaccineren? Of dat u met de IDAL gelijktijdig kunt vaccineren tegen circo en mycoplasma? Bekijk de volgende video maar eens!

Minder stress en tijdswinst
Door gelijktijdig twee IDAL’s te gebruiken –in elke hand één- kunt u uw dieren op hetzelfde moment vaccineren tegen circo én mycoplasma. Dat zijn dus twee vaccins, op één vaccinatiemoment! In de praktijk betekent dat niet alleen minder stress voor uw dieren, maar ook meer tijdwinst en werkplezier. Zeker wanneer u meerdere varkens wilt vaccineren.

Minder pijnbeleving
Als het gaat om dierwelzijn, is naaldloos vaccineren een goede keuze. Varkens ervaren minder pijnbeleving met de IDAL. Recente studies tonen aan dat vaccineren in de huid diervriendelijker is dan vaccineren in de spier. U kunt deze studieresultaten hier nalezen.

Makkelijk en veilig in gebruik
De IDAL is makkelijk in gebruik en ook erg veilig. Onder hoge constante druk vaccineert u consequent  0,2 ml vaccin in de huid. Doordat er zonder tussenkomst van een naald wordt gevaccineerd, is infectieoverdracht via de naald niet mogelijk. Bovendien voorkomt naaldloos vaccineren de kans op afgebroken naalden of schade aan waardevol spierweefsel in het slachthuis.

Benieuwd wat de IDAL voor uw bedrijf kan betekenen? Probeer de IDAL 3 maanden gratis op proef! Indien gewenst kunnen we u ook een IDAL-training bij u op het bedrijf geven.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer